Hulp nodig? Bel ons direct! 013-4600614
Wilt u langskomen en kennismaken? Hier vindt u ons:

J. Asselbergsweg 7, 5026 RP Tilburg

ma t/m vr: 08.00-17:30 uur / za: gesloten

Uitlaten

Er zijn vele soorten uitlaten in allerlei maten en het is nu eenmaal zo dat een bepaalde uitlaat alleen voor uw auto geschikt is. De uitlaat zorgt ervoor dat het geluid uit de motor wordt gedempt, uw auto meer vermogen krijgt en milieubelasting wordt verminderd, doordat de schadelijke gassen van de motor als onschadelijke naar buiten worden geleid (katalysator).

Slijtage

Korte stadsritten veroorzaken vooral snelle slijtage aan de uitlaat. Echter heeft het uitlaatsysteem al veel te verduren door externe factoren. Denk hierbij aan temperatuurverschillen, condens, regen en sneeuw.

Juiste montage

Het uitlaatsysteem is rechtstreeks met een flexibel ophangsysteem verbonden met de motor. Hiermee kunnen de trillingen van de motor worden opgevangen. De uitlaat dient vakkundig te worden gemonteerd. Wanneer een te grote spanning op een bepaald punt komt, kan dit resulteren in metaalmoeheid, waardoor en breuken en scheuren kunnen ontstaan. Ook de afstand tussen de bodem en de uitlaat is van belang. Als de uitlaat te dicht onder de bodem wordt gemonteerd, kan dit leiden tot beschadigingen en resonanties. Bij montage te ver van de bodem kan schade opleveren bij verkeersdrempels.

Het is dus van uiterst belang dat de uitlaat juist gemonteerd of gerepareerd wordt. Garage All-in voert dit vakkundig en betrouwbaar voor uw uit!